Med över 50 års erfarenhet av system och lösningar för produktion av biobränsle, avfallsbränslen, återvinning, sortering och separering.

Allan Bruks AB är återförsäljare i Sverige för Neuenhauser Umwelttechnik och Morbark, LLC.

Vårt mål är att hjälpa dig som kund att framgångsrikt och lönsamt lyckas med dina arbetsuppgifter. Därför har vi valt att arbeta med de främsta maskinleverantörerna, så att du med hjälp av vår gemensamma erfarenhet och nätverk får de allra bästa förutsättningarna att lyckas.

Vår historia

En förfrågan 1970 från en entreprenör som vill kunna flisa hyggesrester, en middag i samband med Elmia Wood mässan. Det blev början på en livslång passion för flishuggar, bioenergi, maskinutveckling och bolaget Allan Bruks AB.

70-tales oljekris blev dåtidens väckarklockan och startskott för att minska beroendet av oljeimporten. Nu började expansionen och uppbyggnaden av de storskaliga fliseldade värme-, kraftvärmeverken. Då behövdes stora mängder flis från skogen...

Per Jonsson har skrivit en artikel för Skogsforum som berättar historien kring Allan Bruks AB och hur marknaden för mobila flishuggar tog fart i Sverige och världen. 
Läs artikeln via denna länk: Historien om Allan Bruks AB

Eftermarknad service och reservdelar

Tillsammans med våra servicepartners i Sverige kan vi snabbt hjälpa dig med duktiga och kunniga servicetekniker.

Vårt reservdelslager finns i Enköping vars slogan är "Sveriges närmaste stad". Om vi ändå inte skulle ha det du behöver på lager så har vi väl upparbetade och snabba transportlösningar från våra leverantörer. Vi hjälper dig med akut, löpande och förebyggande service och underhåll för att du skall få så lite stillestånd som möjligt.

Prenumerera på våra nyhetsutskick!

Vi kommer inte att spamma dig med reklam, bara häftiga videos och nya produkter.